Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [MySQL]ile moge dodać rekordów do mysql?
slimboot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Czy baza danych MySQL ma jakieś ograniczenie, co do ilości rekordów w jednej bazie?

Czy przy dużej ilości rekordów sięgającej liczby 1000, 10000, 100000 a może nawet 1000000 wpisów, może nastąpić jakieś spowolnienie w działaniu, tzn w wyszukiwaniu konkretnych rekordów, które byłoby odczuwalne?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
slimboot

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Tworze stronę edukacyjną, gdzie ma być ok kilka tysięcy obrazków, z czego skrypt ma wyświetlać zawsze 3 obrazki losowo i każde odświeżenie strony ma wyświetlić inne losowo wybrane obrazki.

Problem pojawił się, gdy stwierdziłem, że dobrze będzie, gdy unikatowy użytkownik, będzie mógł zaznaczyć których obrazków nie chce już nigdy więcej oglądać i te obrazki mają się już nie pojawiać. Dlatego poszperałem w necie nad poszukiwaniem najlepszej metody i stwierdziłem, że wpis z IP użytkownika oraz unikatowa tablica Array w bazie danych, z numerami "niechcianych obrazków" była by dobrym rozwiązaniem, a przynajmniej jedynym jakie mi przychodzi do głowy.

Tak więc czy takie coś mogłoby źle funkcjonować? A może jakiś pomysł na lepszą metodę?
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 14.10.2025 - 16:17