![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 13.11.2003 Skąd: Legionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam prośbę o podabie konfiguracj php.INI do powiązania z INTERBASE i JavaScript. Siedzę nad tym już kilka dni i coś jest dalej nie tak.
Dla Javy serwer nie przesyła plików do klienta. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 1 Dołączył: 22.09.2003 Skąd: Czeladź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ale chcesz się połączyć pszez php do interbase? to wszystko jest opisane w manualu (link parę postów wyżej). JAVA SCRIPT nie ma funkcji do obłsugi baz danych! to jest klijent side - a ty gerenrujesz strone na poziomie server-side. jeśli chcesz podłączyć się do interbase z poziomu php to musisz odremować z php.ini (pod windowsem) ";"
Kod ;extension=php_interbase.dll
na Kod extension=php_interbase.dll
nie zapomnij o odopwiednim ustawieniu extension_dir (ja mam na "./extensions/") na odpowiednie też w php.ini. jeśli nie masz tych extensions to ściągniesz je wszystke razem z packiem (*.zip) na www.pnp.net i rozpakujesz tam gdzie masz phpka. aha:) i jeszcze się pszyda server interbase:) ale o tym chyba wiesz:) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 22:32 |