![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób można przesłać zmienne pomiędzy plikami php tak, aby nie były one widoczne w linku?
Proszę mi tylko podpowiedzieć ogólny zarys, resztę sobie doczytam. Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 486 Pomógł: 101 Dołączył: 27.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik1.php
plik2.php
tak chyba będzie najłatwiej.. ogólnie to, co chcesz zrobić prawdopodobnie nie jest poprawne.. lepiej użyć do tego wspólnego pliku ze zmiennymi(config.php), lub jakiś .ini - jeśli dane się zmieniają. dobrym pomysłem jest też użycie bazy danych, ale rozumiem, że się uczysz. Ten post edytował gorden 14.12.2013, 19:39:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
plik1.php
plik2.php
tak chyba będzie najłatwiej.. ogólnie to, co chcesz zrobić prawdopodobnie nie jest poprawne.. lepiej użyć do tego wspólnego pliku ze zmiennymi(config.php), lub jakiś .ini - jeśli dane się zmieniają. dobrym pomysłem jest też użycie bazy danych, ale rozumiem, że się uczysz. Dzięki, Używam mysql - mój program tego wymaga dlatego uczę się jednocześnie dwóch języków. Dane które chcę przenieść są tylko tymczasowe, więc chyba nir ma sensu do mysql ? Jeśli użycie sesji w tym celu nie jest praktyczne, w tym wypadku dane mogę przesłać za pomocą POST, ale tak, aby pole umożliwiające wpisania wartości do wysłania było niewidoczne, tylko ze względów estetycznych
Ten post edytował pawelwel 15.12.2013, 12:14:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 06:24 |