![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem zapytać czy jest jakieś polecenie/wywołanie do zamknięcia połączenia przy PDO i mysql ?
Znalazłem takie coś w skryptach/książkach, i bardzo ciekawie się to sprawdza tylko że niestety niewiem czemu generuje to 25tyś połączeń przy 20użytkownikach.. Czy ktoś jest mi wstanie pomóc/ przerobić to tak żeby nie było połączenia/inicjacji bazy przy każdym dbQuery() ? Ew czy to można jakoś zamknąć ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 10 Dołączył: 30.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sama się pytasz w pierwszym poście jak zrobić "żeby nie było połączenia/inicjacji bazy przy każdym dbQuery()" a teraz pytasz dlaczego łączenie się z bazą przy każdym zapytaniu ma Ci przeszkadzć :/
Sorry ale ja się poddaje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sam się pytasz w pierwszym poście jak zrobić "żeby nie było połączenia/inicjacji bazy przy każdym dbQuery()" a teraz pytasz dlaczego łączenie się z bazą przy każdym zapytaniu ma Ci przeszkadzć :/ Sorry ale ja się poddaje. Hahaha, chodziło mi bardziej o to, że teraz wiem jak je rozłączyć wiec moge przy każdym pobraniu rozłączyć z bazą i wtedy nie bedzie przekroczenia ilości jednoczesnych połączeń. przecież @Methestel Ci napisał jak tu A czemu ma mi to przeszkadzać bo nie rozumiem ? może twój serwer będzie miał coś przeciwko ;-) ? pewnie masz apache , to zrób sobie test wydajności twojego rozwiązania i tego z jednym inicjowanym połączeniem (np. ab -n 1000 -c 10 ) Nie zrobie bo niemam dostępu do tego serwera -zwykły hosting w nazwie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 22:10 |