![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałem zapytać czy jest jakieś polecenie/wywołanie do zamknięcia połączenia przy PDO i mysql ?
Znalazłem takie coś w skryptach/książkach, i bardzo ciekawie się to sprawdza tylko że niestety niewiem czemu generuje to 25tyś połączeń przy 20użytkownikach.. Czy ktoś jest mi wstanie pomóc/ przerobić to tak żeby nie było połączenia/inicjacji bazy przy każdym dbQuery() ? Ew czy to można jakoś zamknąć ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 304 Pomógł: 1 Dołączył: 12.01.2009 Skąd: Kanapa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast tworzyć jakieś bzdurne klasy korzystaj z PDO takim jakie jest. http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP/Biblioteka_PDO Widziałem tą strone, tylko że $stmt -> closeCursor(); które tutaj jest podane powoduje u mnie błąd Call to undefined method PDO::closeCursor() ' @Methestel To zwykłe pdo nie potrafi zrobić jednego połączenia ? Znalazłem coś takiego: $dbs->db = null; Czy jak wstawie takie coś do dbquery i dbrows na koniec to połączenie zostanie zamknięte po każdym wczytaniu/zmianie ? Ten post edytował Mayka 10.12.2013, 19:32:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 21:13 |