![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 8.12.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Jestem zupełnie zielony w temacie pisania jakichkolwiek kodów, więc mam nadzieję że dobrze trafiłem i mnie nie wyśmiejecie
![]() Od jakiegoś czasu chciałem napisać stronę od początku do końca, praktycznie bez żadnej wiedzy.. No i trafiłem na pierwszy problem. Nie wiem od czego zacząć tworząc listę którą będzie można łatwo posortować. Chodzi mi o efekt taki jak jest przykładowo tutaj: http://otservlist.org/ Poza tym, mam kolejne banalne pytanie. Czy podczas robienia strony powinienem wszystkie div'y itd. tworzyć w pixelach? Domyślam się, że strona taka na każdym monitorze / rozdzielczości wyglądać będzie zupełnie inaczej? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 240 Pomógł: 278 Dołączył: 11.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Nie wiem od czego zacząć tworząc listę którą będzie można łatwo posortować. Od nauki PHP-a ![]() Cytat Czy podczas robienia strony powinienem wszystkie div'y itd. tworzyć w pixelach? Niektóre tak, niektóre nie. Zazwyczaj główne elementy strony mają ustawioną szerokość (np. main div, sidebar, content itp.) natomiast divy zawierające np. nagłówek gdzie szerokość zawsze wynosi 100% diva nadrzędnego nie potrzebują ustalenia szerokości. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 17:54 |