![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam po dłuższej przerwie. Chce się was poradzić gdzie można założyć skrzynkę e-mail która udostępnia ip lub host nadawcy e-mail. Niestety g-mail ukrywa takie informacje i nie są dostępne dla mnie. Może w takim przypadku zakupić jakiś serwer bo mi się zdaje że te informacje są udostępniane na skrzynkach pocztowych hostingodawcy.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@timon27 Bardzo dobrze o tym wiem ale jak zauważyłeś tam się znajduje ip skrzynki gmail oraz innych dostawców poczty e-mail. Gdzieś czytałem że firma g-mail nie udostępnia adresu ip z którego korzysta adresat danej wiadomości e-mail.
Chce po prostu znać IP lub host adresata który do mnie wysyła danego e-mail. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chce po prostu znać IP lub host adresata który do mnie wysyła danego e-mail. Adresatem to podejrzewam, że jesteś Ty. A chcesz poznać IP nadawcy. Otóż obawiam się, że będzie to niemożliwe. Nadawca komunikuje się z serwerem pocztowym i to z niego są wysyłane maile. Więc pierwszym węzłem będzie serwer pocztowy i to jego będzie dotyczył nagłówek z informacjami o serwerze. Jeśli klient poczty nie dodaje żadnych niestandardowych nagłówków, to nie będziesz w stanie poznać IP nadawcy wiadomości. Zresztą co jeśli ktoś korzysta z klienta online (np. wspomniany GMail)? Czyje IP chciałbyś wtedy zobaczyć? Ten post edytował sowiq 3.12.2013, 22:22:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 17:34 |