![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam formularz w html (index.php):
jak widać korzystam tu z javy script w którym jest(register_form.js) który wysyła metodą post dane do fast_register.php:
oraz (fast_register.php):
W tym formularzu jeżeli ktoś nie wpiszę nicku i emaila to wyskakuje w miejscu "register_error" odpowiednia wiadomość która jest zapisana w pliku js. Jednak ja chciałbym sprawdzić czy w bazie danych np nie istnieje już użytkownik o podanym nicku w $_POST['fast_register_nick']; i wypisanie błędu w miejscu "register_error". Nie mam pojęcia jak to zrobić. pomógłby ktoś? Jeśli ktoś chce zobaczyć jak to wygląda to mogę podać linka do dema. I mam jeszcze jeden problem z tym. Ta szybka rejestracja ogólnie działa, ale dodaje mi 2 wpisy do bazy danych z rejestracją uzytkownika;/ Ten post edytował goukan 3.12.2013, 13:40:51 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rozumiem że mam zrobić mniej więcej tak:
jeśli użytkownik nie istnieje { zarejestruj } else { odpowiedź ajax } ale jak zrobić taką odpowiedź ajax która zwróci mi do pliku index.php w miejsce "register_error" odpowiedni tekst |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 02:30 |