![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 30.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Pracuje jako informatyk, ale moje możliwości są bardzo ograniczane... nie mogę się wykazać. Robię w kółko te same czynności (zdjęcia, proste szablony aukcji, optymalizacja pod SEO). Nie mogę się wykazać i dodatkowo osoby, które są nade mną nie znają się na rzeczy. Nie zarabiam dużo (niestety czasem pracuje po 10 godz). W związku z tym, że bardzo lubię pisać w PHP, dodatkowo interesuje się pozycjonowaniem, tworze dobre szablony stron - chcę rzucić tą pracę podszkolić się i rozwijać. Ale moją obawą jest to, że może coś nie wyjść. Z drugiej strony sobie myślę " i tak teraz cały czas stoję w miejscu - czas się rozwijać i podjąć ryzyko". Dodam, że jestem młodą osobą -mam wykształcenie informatyczne (nie jest to wykształcenie wyższe) Co o tym sądzicie? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 52 Dołączył: 3.02.2013 Skąd: Przemyśl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to mówią, kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana.
Ja zrezygnowałem ze swojej pracy z powodu 1. Czasochłonnych i męczących dojazdów (zamiast spędzać 8h w pracy to spędzałem ok 10-11 licząc dojazdy) 2. Słabego prowadzenia projektów przez ową firmę (brak standardów, słabo rozwijany kod) Stwierdziłem, że bardziej w tej firmie się już nie rozwinę i oczekuję większego profesjonalizmu. Jako, że tak jak kolega wyżej pisał, nie mam rodziny na utrzymaniu, mogłem podjąć taką decyzję. Złożyłem wypowiedzenie, odpracowałem okres wypowiedzenia i od tamtej pory pracuję nad czymś własnym I najprawdopodobniej od początku nowego roku będę startować (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Od tamtej pory otrzymałem także bardzo dużo propozycji pracy, ale tak jak mówiłem chcę mieć coś swojego. Więc nie podjąłem już pracy w innej firmie i póki co nie mam zamiaru, aczkolwiek plan B zawsze musi istnieć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @ontopic A nie myślałeś o tym, aby najpierw poszukać lepszej pracy / oferty, a dopiero później złożyć wypowiedzenie z aktualnej ? Nawet można wybrać się na rozmowę kwalifikacyjną, natomiast w aktualnej pracy wziąć sobie wtedy urlop (czy to na żądanie, czy po prostu poprosić szefa) Wiem, że to mało eleganckie względem twojego szefa, ale to tobie ma się żyć dobrze i ty musisz o to zadbać. Tak jest dużo bezpieczniej i znam osoby, które podobnie zrobiły. Ten post edytował mstraczkowski 1.12.2013, 03:54:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 21:14 |