![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 21.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, cały dzień się z tym męczę i mi nie wychodzi, a jestem kompletnie zielony jeśli chodzi o PHP. Mianowicie, próbuję na forum dodać skrypt, który sprawdzałby status serwera. Próbowałem już używać socketów, stosując to:
I skrypt w zasadzie działał, bo kiedy podałem IP i Port serwera, na którym stoi forum, to wyświetlało mi poprawnie. Natomiast, kiedy podałem IP i Port login serverów, to wyświetlało "Offline" i error: Connection timed out, pomimo tego, że serwer był włączony. Puściłem jeszcze pinga na adres tego serwera z konsoli Windowsa i gubiło wszystkie pakiety, więc doszedłem do wniosku, że serwer jest chroniony jakimś firewallem czy coś. Wtedy, ktoś mnie pokierował, żeby zrobić skrypt, który zczytuje wartość dla "serverStatus" (bodajże: 0 - offline, 1 - online, 2 - busy) z tego pliku: http://ll.leagueoflegends.com/pages/launcher/euw Mój problem polega na tym, że nie wiem jak to zrobić. Czytałem trochę chociażby o file_get_contents(), ale kiedy napiszę coś w stylu:
to zamiast wyświetlić mi zawartość tego pliku, to na forum pojawia się obrazek z CAPTCHą i komunikat, abym udowodnił, że nie jestem botem. Nie wiem też jak później wywołać te "serverStatus", żeby potem napisać do tego warunek na status serwera. Z góry dzięki za pomoc.(IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 21.11.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A przeczytałeś chociaż ten temat? Żaden z tych sposobów nie działa. Pisałem już wcześniej, że pingowanie login servera nic nie daje, bo cały czas lecą timeouty. Serwer jest pewnie chroniony jakimś firewallem, ale najłatwiej jest nie przeczytać całego tematu, podać kilka pierwszych linków z Google i zapytać czy to takie proste. Jakby to było takie proste, to już dawno bym sobie z tym poradził, a wiem, że na pewno jest jakiś sposób, bo są aplikacje na telefon wyświetlające status tych serwerów oraz strony, które także wyświetlają te statusy poprawnie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 08:24 |