![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem wygląda tak.
Mam sobie kilka zwykłych inputów np. I chcę, aby były one automatycznie sumowane. Problem polega na tym, że są one w kilku divach, które się rozwijają gdy użytkownik zaznaczy jakiś checkbox. I nie chcę, aby było tak, że ktoś zaznaczy checkbox i wpisze jakąś kwotę a potem odczepi checkbox a ilość z inputa, który wtedy zniknął i tak będzie wtedy liczona. Więc zrobiłem tak:
Oraz zliczanie:
Wszystko pięknie działa tylko nie automatycznie. Jeśli zamknę checkboxa to, żeby ilość w spanie o nazwie total się zmieniła to muszę coś zmienić w innym inpucie, który jest aktywny a to bez sensu. jak to zrobić żeby po odkliknięciu checkboxa automatycznie zmieniała się wartość total? mam nadzieję, ze dobrze to objaśniłem:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chociaż teraz widzę, że problem jest jeszcze bardziej zagmatwany. JS nie liczy mi tych inputów, które po zalogowaniu strony nie miały clasy price i która im została dodana dopiero poprzez JS po zaznaczeniu checkboxa. Zaczyna je liczyc dopiero po 'keyup' wykonanym na jakimś inpucie, który miał tą klasę przy załadowaniu strony. Jak to ominąć żeby liczył też te, które mają tą klasę dodaną potem?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 00:22 |