![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bawię się trochę i nie mam pomysłu jak poradzić sobie z tym. Załóżmy mamy taki plik .csv:
Dodatkowo zrobiłem sobie taką strukturę bazy danych:
Za cholerę nie wiem jak z pliku .csv wrzucać dane do bazy danych. Mógłby ktoś to na jakimś skrypcie przykładowo zaprezentować? Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up i właśnie o to chodziło...
a jeśli nie __DIR__ to zawsze można użyć $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] ... To Ty Gościu nie zrozumiałeś mojego przekazu i nadal go nie rozumiesz... Ścieżka bezwzględna jak najbardziej ale nie podawana na sztywno, dlatego zwróciłem Ci na to uwagę... Cytat Pozwolę sobie zatem wyjaśnić, mamy tak naprawdę dwie opcje : -Podać ścieżkę bezwzględną. -Podać ścieżką wzgędem serwera. Mylisz się owszem są dwie możliwości ale one wyglądają tak: -Podać ścieżkę bezwzględną. (czyli $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] , a nie c:\... -Podać ścieżką wzgędem skryptu. (względną) ( tu oczywiście wygląda to tak jak mówisz ../.../...) Jeszcze raz powtarzam czytaj ze zrozumieniem, bo na obojętnie jakim serwerze to odpalisz nie masz dostępu bezpośredniego do zasobu c:/..., tylko twoim zasobem bezwzględnym jest lokalizacja tam gdzie został zainstalowany serwer, myślę, że teraz to w końcu zrozumiesz, szczerze to szkoda że nie posiadasz konta bo w tym wątku było to nie potrzebne... Oczywiście istnieje możliwość manipulacji tymi ścieżkami, co nawet pozwala na do stęp do serwerów obcych ale to nie ma związku z tym tematem.. Ten post edytował com 24.11.2013, 18:13:38 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:58 |