![]() |
![]() |
-Maxxuell- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć,
udało mi się zrobić prosty newsletter, który dodaje mi unikalne ID i adres e-mail do bazy danych - zwykły formularz na stronie. Mam teraz pytanie czy jest możliwość przygotowania dwóch linków, które bym dawał w wiadomości, a które by robiły: 1. Zapisz się do newslettera - po kliknięciu w link adres odbiorcy dodawał by się do bazy danych 2. Usuń z newslettera - analogicznie adres odbiorcy kasował by się z bazy danych Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 77 Dołączył: 6.09.2008 Skąd: Miechów / Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po kliknięciu w link osoba zostaje dodana do newslettera bez wpisywania jakichkolwiek danych. Może lepszym rozwiązaniem będzie po prostu przekierowanie na formularz z uzupełnionym polem adresu e-mail? Z własnego doświadczenia wiem, że lepiej jeśli użytkownik sam kliknie dodaj w formularzu niż, gdy zostanie od tak zapisany po kliknięciu. Po drugie istnieje możliwość przypadkowego kliknięcia w link lub swego czasu istniały dodatki do przeglądarek przyśpieszające ładowanie stron, które wcześniej w tle otwierały wszystkie linki na oglądanej stronie. Więc użytkownik może nawet nie wiedzieć, że został zapisany. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 16:23 |