![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z wyszukiwarką a właściwie, że nie działa... Joomla i własny komponent. Wyświetlam sobie tabelę z rekordami z bazy a powyżej mam wyszukiwarkę gdzie chciałbym znaleźć odpowiednie rekordy. Ma wyszukać tylko z jednej tabeli pomieszczenia: id_pomieszczenia, nr_pomieszczenia, opis. Nie działa też przycisk "czyść". Za każdym razem mam komunikat: " Brak danych spełniających podane kryterium". Podaję kod może ktoś mógłby pomóc:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 45 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Wypadałoby przefiltrować dane, które wprowadza użytkownik
2. Zmienna $warunek nie jest nigdzie łączona z $query, więc zawsze pobierana jest całość tabeli 3. Wykonujesz 2 razy to samo zapytanie nadpisując jedną zmienną w pętli
4. Ten warunek z brakiem danych to już zupełnie namieszany, skąd jest ta zmienna $i, strlen($warunek) zwróci true za każdym razem jak ktoś wypełni kryteria wyszukiwania. Powinieneś sprawdzić czy zapytanie zwróciło jakieś rekordy, jeżeli nie zwróciło żadnych to wtedy ten komunikat. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 22:14 |