![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 2 Dołączył: 23.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musze naprawic listowanie kategorii na forum wraz z ostatnim tematem i ostatnim postem w nim
struktura tabel (kluczy do relacji) jest następująca: categories: id topics: id, category_id, created int(6) - zapisywany unixtimestamp posts: id, topic_id, `date` int (9) - tez unixtimestamp musze pobrac: liste kategorii wraz z ostatnią odpowiedzią w temacie (pobrać tu musze też nazwe tematu, autora tematu, autora ostatniej odpowiedzi) potrzebuje to zrobic jak najwydajniej najlepiej jednym zaytaniem z joinami albo subselectami, prosze o porady bo juz sie mecze z tym 3 dni |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 421 Pomógł: 310 Dołączył: 18.04.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. TY jesteś autorem tego posta. Nawet jeśli skądś to wkleiłeś, to nie napisałeś ską - nie mogłem wiedzieć że nie ty jesteś autorem.
2. Mógłbym napisać - dla mnie to nie problem. (popatrz sobie na inne moje posty na tym forum). Ale musiałbym wiedzieć, co to ma robić. Analizując samego SQL mogę się domyśleć, co to robi, ale nie co MA robić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 10:05 |