![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 17 Dołączył: 4.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Czy są wśród Was osoby, które programują w PHP tworząc strony WWW, własne CMS`y itd., a dodatkowo pracują zawodowo, gdzie praca ta nie jest związana z programowaniem, a jeśli już to w innch językach? Zastanawia mnie jak można cokolwiek "tworzyć", pracując po 8h dziennie, bedąc poza domem od 7 do 17-18 ? Jak znaleźć czas na PHP, nie wspominając o czymkolwiek innym... Ten post edytował kosmos 30.10.2013, 15:35:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 63 Dołączył: 27.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
akurat też mam pracę w której mam sporo styczności z PHP... ogólnie mam wpisane "GRAFIK" w umowie, bo robiłem sporo czasu głównie grafike restrową/wektorową na rózne potrzeby i jakieś dokumentacje... w między czasie postawiłem strone firmy i sklep a teraz robie dość spory projekt i dziennie te 8 h w pracy to tylko PHP - nic wiecej. Po robocie mam dosyć ale tak czy siak siadam sobie wieczorem na pisanie swojego kodu, weekendy spędzam głównie na kodowaniu... ku**wa tak teraz o tym myślę i jest to smutne... jeszcze rok temu gdy mieszkałem w swoim starym mieście moje codzienne życie wyglądało zupełnie inaczej... ale fakt lubie to wszystko rozkminiać i dążę w tym wszystkim do napisania swojego portalu. Jak już go ukończe to będę mógł odsapnąć : ) coś za coś, mam cichą nadzeiję że mi on wypali i wpadnie mi z tego tytułu troche sianka więc to mnie też w pewien sposób motywuje.. Ale fakt faktem czuje sam po sobie ze taka rutyna od kompa do kompa mocno odbija się na zdrowiu... Tak mógłbym czymś się zając i robić coś dla siebie, dla spoortu itd, ale mam postawione cele które realizuje od tego własnie roku i niestety ale wyrzekam się wszystkiego... na początku przyszłego roku ruszam ze swoją działalnością zupełnie nie związaną z programowaniem i każdy grosz się teraz dla mnie liczy. Tak jak ktoś wyżej napisał, o wiele bardziej wolę siąść porobić coś pożytecznego niż bezproduktywnie oglądać TV lub robic inne bzdety. nie ma lekko w życiu, albo rybki albo akwarium ; )
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 19:09 |