![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dziś chciałbym zaprezentować mój pierwszy cms sklepu internetowego w dużej wersji beta. W tej chwili sklep posiada najważniejsze funkcje. Użytkownicy: - Dodawanie do koszyka - Zamawianie Administrator: - Podgląd na sklep - Dodawanie/usuwanie produktu - Zarządzanie treściami na stronie - Dodawanie/usuwanie administratora - Usuwanie użytkownika - Ustawienie gł. adresu email - Realizacja zamówień Cms z czasem będzie wzbogacany o nowe funkcje, lecz teraz wystawiam go do oceny w pomocy znalezienia błędów, propozycji o co może zostać rozbudowany i oceny ogólnej. Grafikiem nie jestem, więc dlatego to tak wygląda jak wygląda (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , ale to i tak się zmieni. W przyszłości chcę dodać: - Zmianę tła, i grafiki na całej stronie - Ustawienia kąta (zmiana hasła itp.) - System prywatnych wiadomości - System komentarzy www.zul.cba.pl/SklepNew/ Login: Uzytkownik Hasło: Uzytkownik www.zul.cba.pl/SklepNew/Admin/ Login: Administrator Hasło: Administrator |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 46 Dołączył: 23.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, nie jesteś dobrym grafikiem, ale mogłeś normalny szablon zrobić lub nawet użyć gotowego. Na to nie da rady nawet patrzeć.
- Obrazki w produktach nie działają. - Przy dodawaniu produktów TRZEBA dodać wszystkie zdjęcia - a jak chce dodać jedno? Albo jak chce dodać 5? Najłatwiej zrobić dodatkową podstronę i wysyłać po kolei zdjęcia do danego produktu. Wtedy będziesz miał możliwość dodawania ile chcesz zdjęć. - Nie jestem dobrym testerem zabezpieczeń, ale masz: http://www.zul.cba.pl/SklepNew/Uzytkownik/...0World%3C/h1%3E Co mnie zdziwiło to to, że nie można usunąć ostatniego Admina. Tu masz u mnie plus. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Obrazki w produktach nie działają. Obrazki działały, to były puste img, do których dopiero pobierałem zdjęcia z bazy, ale już to naprawiłem. Tragedia ten wygląd, nawet nie mam chęci tego testować... Na czymś musiałem to zamontować (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) , ale jak już wspomniałem, cały wygląd się zmieni. SQL injection, chyba we wszystkich możliwych zapytaniach. Na razie jest to kompletni bez jakichkolwiek zabezpieczeń i filtracji danych pochodzących o użytkownika. - przy zamówieniu można wpisać dowolny nick - po co to w ogóle dla zalogowanego usera? Będzie to bardziej rozbudowany formularz z danymi, które były podane podczas rejestracji. Można tam będzie zmienić adres zamieszkania klienta lub dane kontaktowe. masz problem z kodowaniem polskich znakow, Na tym poziomie jest to pisane bardziej dla testów, ale i to się zmieni (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . 2.) (...) walidator leży i kwiczy Chociaż walidator Css nie wypadł tak źle- tylko 2 błędy (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 291 Pomógł: 829 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na razie jest to kompletni bez jakichkolwiek zabezpieczeń i filtracji danych pochodzących o użytkownika. To po co w ogóle dajesz to do testów? (IMG:style_emoticons/default/facepalmxd.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 06:58 |