![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 17.03.2002 Skąd: zamość Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, teraz mam problem. Rozwiązanie pewnie jest prościutkie, ale ja dopiero się uczę... przy poleceniu mysql_fetch_array wyskakuje error "Supplied argument is not a valid MySQL result resource" .
Jakby ktoś chciał skrypt, to <? $sql=mysql_connect("localhost","user","password"); $baza="baza1"; echo ("<table><tr><td>"); $query = "SELECT imie,nazwisko,telefon FROM telefony"; $result = mysql_db_query($baza,$query); while ($wiersz = mysql_fetch_array ($result) ) { echo ($wiersz[imie]); echo ($wiersz[nazwisko]); echo ($wiersz[telefon]); } echo ("</tr></td></table>"); mysql_close ($sql); ?> hmm, nie wiem gdzie jest błąd, według moich manuali powinno wszystko być o.k. Może ktos wie jak mi pomoc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chodzi o dobry (a nawet bardzo dobry) ksiazkowy kurs to polecam ARKANA "C++ Programowanie" Harvey'a M. Deitel i Paul'a J. Deitel. Ja tak jaki i ty Miscytus jestem samoukiem i ta ksiazka naprawde wiele mnie nauczyla. Jest tylko jedno ale: kosztuje ok 100zl. Lacznie stron ma 1082. Wyjasniona jest cala skladnia, funkcje, klasy itd.
Ja po kupieniu ksiazki wydawnictwa Helion podchodzilem sceptycznie do tego typu opracowan ale ta ksiazka jest naprawde SUPER :!: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 01:37 |