![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ju opisuje problem Mam plik ktory wywoluje do tablicy. W srodku jest tak:
Mam pole select z dwoma polami: 14 i 28. Probem w tym ze w pliku moze byc jak powyzej lub te dane mogą być różne tj: 14a,14b,14c,28a,28b,28c i byc w roznych miejscach pomiedzy separatorem || np. tak
Teraz posyłając z forma np. 14 potrzebuje zapisać liczbe ktorej jeszcze nie ma czyli sle 14 i teraz sprawdzam gdzie jest 14a badz 14b badz 14c i jesli gdzies jest tylko 14a drugiego indeksu nie ma to zapisuje mi 14b w kolejnym indeksie a jesi są 14a i 14b i trzeci indeks jest pusty i sle rowniez 14tke to zapisuje mi 14c. Tak samo z liczba 28. Przykladowo sle 14tke a w pliku jest tak:
I teraz nie ma 14b wiec zapisuje mi w pliku w kolejnym indeksie 14b
lub sląc 28 i w pliku jest tak:
Zapisuje mi 28a jako trzeci index
Za nic w swiecie nie potrafie tego ugrysc. Ten post edytował TwojPan 28.09.2013, 11:56:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 13.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok jest już trochę jaśniej. A możesz wytłumaczyć dlaczego pierwszą wartością w pliku jest zawsze jakieś, cytuję: "cośtam 0" albo "pierwszy index 0". Ta wartość ma być pomijana? Jest tam jakaś wartość opisowa? Do czego ona służy? Pierwszy index jest zupelnie niewazny. Jesli dojdzie do ponownego zapisu pozostaje taki sam. Najwazniejsze sa te nastepne indeksy. 2) Czy plik z wartościami zajmuje tylko jedną linijkę? Dlatego prosiłem o prawdziwą zawartość pliku. Plik moze zawierac jedna lub kilkadziesiat ale wywolywany jest wiersz za kazdym razem jakis konkretny. Jak napisalem. Zawartosc pliku jest zmenna.Moze byc tak np. jak ponizej ale nie nastepuje szukanie w calym pliku lecz pobrana zostaje linia. xccccccccccc||14a||28b xxxxxxxxxxxxx||14a||14b||28a zzzzzzzzzzzzzz||14a||28b aaaaaaaaaaaaaaa||14a||14b||28a xxxxxxxxxxxxxx||14c||28b nnnnnnnnnnnnnn||14c||14a||28a Ten post edytował TwojPan 28.09.2013, 13:07:55 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 984 Pomógł: 41 Dołączył: 16.03.2002 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli dojdzie do ponownego zapisu pozostaje taki sam. Najwazniejsze sa te nastepne indeksy. To też jest ważna informacja, którą pominąłeś. Jak to zwykle bywa w przypadku początkujących programistów, próbują rozwiązać prosty problem wykorzystując jakieś niesamowite pomysły, które kaskadowo powodują ogrom problemów kolejnych. To się nazywa "technical debt" i Ty właśnie taki zaciągnąłeś podejrzewam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Czy wartość dopisywana ma być zawsze na końcu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:32 |