![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
niestety wśród znajomych mam mało osób, które interesują się startupami dlatego proszę o pomoc na forum. Myślę, że mógłbym zrobić ciekawy portal ale chciałbym zapobiec sytuacji, że tylko ja tak będę uważał - napracuję się a okaże się, że to nie jest nikomu potrzebne (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) do rzeczy: patrząc na portal znanylekarz .pl zauważyłem, że ludzie mogą stworzyć profil lekarza, którego jeszcze nie ma w portalu i wystawić mu opinię. Lekarze to osoby publiczne i pewnie dlatego można coś takiego robić bez ich zgody. Co byś powiedział/ła gdyby w jakimś portalu, ktoś z Twoich znajomych napisał opinię o Tobie, że jesteś dobrym informatykiem, fryzjerką, budowlańcem, nie ważne kim ważne, że wystawiłby Ci opinię. Czy byłbyś/byłabyś mu wdzięczny/a za to? Dodatkowo taka opinia byłaby upubliczniona na jego Fejsie. Super jeśli po znajomości można będzie zarobić na takich poleceniach, prawda? Czy Ty mając taką możliwość publikowałbyś/publikowałabyś informacje o swoich znajomych typu: "mój znajomy Maciek z Gdańska jest znakomitym mechanikiem i polecam jego usługi - zainteresowanym mogę dać kontakt do Maćka." Proszę o wasze opinie na temat tego pomysłu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedz mi na jedno pytanie.
Robię remont, piszę na tablicy na fb czy ktoś zna dobrego malarza, ktoś mi odpisuje. Robię remont, zakładam konto na jakimś portalu, loguję się przez FB, wypełniam mnóstwo zbędnych pól, może ktoś też tam ma akurat konto i mi odpisze. Jak często będę potrzebował tego konta na tym portalu, może raz, 2 razy w roku. Co jest lepsze/szybsze? przedstaw jakieś zalety Twojego rozwiązania. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 43 Pomógł: 0 Dołączył: 13.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpowiedz mi na jedno pytanie. Robię remont, piszę na tablicy na fb czy ktoś zna dobrego malarza, ktoś mi odpisuje. Robię remont, zakładam konto na jakimś portalu, loguję się przez FB, wypełniam mnóstwo zbędnych pól, może ktoś też tam ma akurat konto i mi odpisze. Jak często będę potrzebował tego konta na tym portalu, może raz, 2 razy w roku. Co jest lepsze/szybsze? przedstaw jakieś zalety Twojego rozwiązania. zasięg - publikując na FB wpis widzą Twoi znajomi 100-300 osób, malo kto udostępni wpis na swoim wallu a nawet jeśli to taki wpis w ciagu kilku godzin spada tak nisko, że już nikt do niego nie dotrze. - otrzymując polecenie od znajomych 100-300 zasięg zwiększa się do przykład: 200x200 = 40 000 osób, które są znajomymi Twoich znajomych. Problem jest taki czy osoba wykonująca usługę namówi swoich znajomych aby polecili usługę w portalu. Problem 2 czy ludzie będę chcieli i potrafili skorzsytać z takiego portalu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 05:26 |