![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 7 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstępie chcialbym zaznaczyć, że stworzenie tego nie nastręcza mi problemów. Bardziej nie daje mi spokoju czy aby nie robię tego jakoś naokoło, nieoptymalnie. Być może istnieje jakiś wygodniejszy nieoczywisty dla mnie sposób? http://jsfiddle.net/WiruSSS/zPXUK/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 7 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...ale się gorąco zrobiło. W zasadzie skypt miał być do moich celów a ja specjalnej konfiguracji nie potrzebuję (wystarczy mi jedynie ustalić czy dane menu ma być na starcie schowane czy wysunięte). Postaram się jednak napisać ten kod najlepiej jak potrafię. Wszystkie uwagi są dla mnie bardzo istotne także bardzo za nie dziękuję. no i licze też na rozluźnienie atmosfery, przecież od tego nie zależy niczyje życie i świat się nie zawali (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jest tysiąc argumentów na to, że rozwiązywanie tego przez CSS jest głupotą, z których wymienię: - problemy z integracją skryptów z systemami CMS jako pluginy, gdyż zmienne z bazy danych są przekazywane do JS przez HTML, a nie przesyłane zapytaniem przez CSS. - rozrzucenie API pomiędzy JS i CSS - CSS służy stylowaniu pojedynczych elementów, a nie definiowaniu zachowania dynamicznej zawartości inicjowanej przez JS, poza trywialnymi przypadkami - kiedy animacja służy właśnie jedynie samej prezentacji Do tego się odniosę bezpośrednio bo tutaj widzę że chyba nie do końca się zrozumieliśmy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) i być może dlatego taka różnica zdań. w projekcie nad którym pracuje, potrzebuję 4 takie menu. Mają one działać zarówno z JS jak i bez niego o czym zresztą pisałem. Pisząc działają, miałem na myśli, da się w nie kliknąć ...mają być po prostu zawsze wysunięte. Mają one być w konkretnych miejscach na stronie i nie mogę tego uzależniać od javascriptu, dlatego też zrobiłem to tak, że menu samo wykrywa do której krawędzi przylega i od tego uzależnione jest czy chowa się w lewo czy w prawo. Wydaje mi się to najrozsądniejszym rozwiązaniem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował WiruSSS 17.09.2013, 18:25:19 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 00:05 |