![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 95 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2013 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, poszukuję porady, który CMS waszym zdaniem jest najlepszy. Chodzi o możliwość dodawania tekstu i jego edycji, powiedzmy coś w rodzaju aktualności, oraz ewentualna możliwość dodawnia zdjęć dla każdej z nich.
Oczywiście nie interesuje mnie tylko system aktualności, ale ogólna edycja tekstów na stronie/każdej podstronie. Wiem że jest tego masa w internecie, dlatego chcę zasięgnąć Waszej porady, który CMS jest w miarę stabilny, łatwy w obsłudze i "przyjemny". Za wszelką pomoc dziękuję! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Olsz4k, w zasadzie to pytałeś o to "który CMS waszym zdaniem jest najlepszy" + nie napisałeś, że są to jedyne interesujące Cię funkcje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Te najbardziej popularne rozwiązania mają największe wsparcie w postaci środowiska, darmowych wtyczek, bieżących aktualizacji. Niemniej jednak jeżeli szukasz czegoś z systemem aktualności + zarządzaniem stronami to wymagania spełnia WP bez dodatków w postaci wtyczek. Możesz w nim:
- zarządzać użytkownikami w tym sobą, czyli administratorem (domyślam się, że to też potrzebne), - zarządzać stronami, - zarządzać aktualnościami, - dodać "wbudowaną" galerię do dwóch powyższych. Nie jest jednak lekki(chociaż w dobie obecnych cen kostki ramu nie jest to aż tak bolesne) i posiada kilka "zbędnych" opcji: możliwość dodawania widgetów, wtyczek czy komentarzy. Wiem, że faktycznie istnieje/istniała instytucja taka jak CushyCMS, Get Simple, CMS Made Simple, Simple CMS czy płatny Perch. Nie korzystam jednak na co dzień więc musiałbyś zerknąć sam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 21:59 |