Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Prosty, lekki CMS [darmowy]
Olsz4k

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam, poszukuję porady, który CMS waszym zdaniem jest najlepszy. Chodzi o możliwość dodawania tekstu i jego edycji, powiedzmy coś w rodzaju aktualności, oraz ewentualna możliwość dodawnia zdjęć dla każdej z nich.
Oczywiście nie interesuje mnie tylko system aktualności, ale ogólna edycja tekstów na stronie/każdej podstronie.
Wiem że jest tego masa w internecie, dlatego chcę zasięgnąć Waszej porady, który CMS jest w miarę stabilny, łatwy w obsłudze i "przyjemny".
Za wszelką pomoc dziękuję!
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Daiquiri

Grupa: Administratorzy

Olsz4k, w zasadzie to pytałeś o to "który CMS waszym zdaniem jest najlepszy" + nie napisałeś, że są to jedyne interesujące Cię funkcje (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Te najbardziej popularne rozwiązania mają największe wsparcie w postaci środowiska, darmowych wtyczek, bieżących aktualizacji. Niemniej jednak jeżeli szukasz czegoś z systemem aktualności + zarządzaniem stronami to wymagania spełnia WP bez dodatków w postaci wtyczek. Możesz w nim:
- zarządzać użytkownikami w tym sobą, czyli administratorem (domyślam się, że to też potrzebne),
- zarządzać stronami,
- zarządzać aktualnościami,
- dodać "wbudowaną" galerię do dwóch powyższych.

Nie jest jednak lekki(chociaż w dobie obecnych cen kostki ramu nie jest to aż tak bolesne) i posiada kilka "zbędnych" opcji: możliwość dodawania widgetów, wtyczek czy komentarzy. Wiem, że faktycznie istnieje/istniała instytucja taka jak CushyCMS, Get Simple, CMS Made Simple, Simple CMS czy płatny Perch. Nie korzystam jednak na co dzień więc musiałbyś zerknąć sam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 21:01