![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 7 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na wstępie chcialbym zaznaczyć, że stworzenie tego nie nastręcza mi problemów. Bardziej nie daje mi spokoju czy aby nie robię tego jakoś naokoło, nieoptymalnie. Być może istnieje jakiś wygodniejszy nieoczywisty dla mnie sposób? http://jsfiddle.net/WiruSSS/zPXUK/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 7 Dołączył: 3.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
..hmm ..nie do końca się zrozumieliśmy ...to jest przykład napisany z palca do pokazania co chcę osiągnąć. Nazwy zmiennych akurat tutaj nie mają znaczenia, chodzi mi o samą konstrukcje z użyciem 2 buttonów, z których zależnie od sytuacji kolejny jest ukrywany. Bardziej chodziło mi o opinię, czy da się coś takiego uzyskać prostszą drogą (np z użyciem jakiegoś zwykłego toggle).
Obecnie piszę edytor graficzny działający w przeglądarce, więc "duże projekty" nie są mi obce (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Znam wzorce projektowe i wiem jakie są konwencje. Ale chyba to nie zmusza mnie do sztywnego trzymania się wszystkoego co ktoś tam sobie ustalił. Akurat mnie wygodniej obiekty literałowe nazywać duzymi literami (chociaz kłóci się to z ogólnie przyjętymi zasadami) ..każdy ma jakieś tam swoje przyzwyczajenia. Co do ścieżek dostępu do drzewa, szczerze powiedziawszy nie zastanawiałem się czy szybciej zadziała find() czy może parent (chociaż akutar tutaj faktycznie wygląda to nie za ciekawie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ). Używam tego co mnie osobiście szybciej na pierwszy rzut oka zasugeruje do czego się odwołuje (a skoro takie metody są udostępnione to dlaczego ich nie uzywać?). Ale tak jak pisałem, w tym przykładzie po prostu napisałem wszystko z palca, dla pokazania samego efektu jaki chcę uzyskać. Także jesli mogę prosić o udzielenie mi porady, która ma związek z moim zapytaniem. Dla jasności jeszcze raz napiszę: Czy da się owy efekt uzyskać w prostszy sposób (w sensie np jeden przysisk + jakieś toggle). Czy muszę rozgraniczać się do zdarzenia chowania menu osobno a do zdarzenia wysuwania menu osobno? [edit] ..a jeszcze odnośnie var i przecinków. Tutaj chyba też jest kilka zdań na ten temat. Ja się trzymam konwencji Stoyana Stefanova. Zysk wydajności wg zasady deklaracji jak najbliżej użycia wg mnie jest na tyle znikomy, że wolę jednak bardziej czytelny dla mnie sposób, wpierw wszystko deklaruję, potem używam. [edit] ...w "życiowym" przykładzie znaczniki a maja zarówno zawartość jak i zdefiniowany href [edit]..ok chodziło ci o przycisk ukrywający i wysuwający menu, znów nie doczytałem (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) [edit] kamil4u ..od razu rzuciły mi się w oczy uwagi a nie zauważyłem, że pierwsze twoje zdanie tyczy się dokladnie tematu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) [edit] ...dziękuję za wszystkie sugestię ..a żeby w oczy nie koliło troszkę przepiszę ten przykład (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) ..a nóż komuś się do czegoś przyda [edit] ale się editów uzbierało, prosiłbym jeszce o wyjaśnienie tego
[edit] ..kolejny edit (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ...troszkę zmodyfikowałem skrypt być moze teraz mniej kole w oczy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ten post edytował WiruSSS 12.09.2013, 17:56:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 21:21 |