![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 5.09.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem początkujący i mam do was pytanie (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Jak sprawdzić czy użytkownik istnieje w bazie ? Z góry dzięki za odpowiedź. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem zgadzam się, ale masz przecież
Tym razem wywala coś takiego... Kod Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given Dzięki za wcześniejsze odpowiedzi czekam na dalszą pomoc (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Wiec skorzystano z tego co pisałeś ale nie chciało poprawnie działać, a moje działa dlatego dałem kod... w zasadzie to tak powinno być... niby subtelna różnica ale jednak...
bo pobieranie całej bazy w tym wypadku mija się z celem, a pisałem na szybko i nie zauważyłem tego (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Cytat Dla problemu nie ma znaczenia użyte API. Temat dotyczy logiki jakiegoś problemu, a nie sposobu łączenia się z bazą. Owszem dla problemu może nie ma, choć to wcale nie jest tylko sposób łączenia z bazą, a poza tym jak php.net informuje This extension is deprecated as of PHP 5.5.0, and will be removed in the future. Ten post edytował com 11.09.2013, 19:57:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:51 |