![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 29.08.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jako, że z php/css nie mam dużo wspólnego przychodzę z pytaniem tutaj. Nie jestem pewien, czy to dobry dział (w razie czego prosiłbym o przenisienia wątku i poinformowanie mnie. Chciałbym utworzyć plik .php, który wyświetli jeden z obrazków, w zależności od tego, czy odbiorca ma na ekranie wyświetlony pewny tekst. Docelowo - ma powstać avatar na forum, który dla konkretnego użytkownika będzie wyglądał tak, a dla innego inaczej. Kod <?php header("Content-type: image/png"); if(znajdziesz na stronie "teskt") $avatar = "avatars/ok.png"; else (znajdziesz na stronie "teskt") $avatar = "avatars/no.png"; $newavatar = imagecreatefrompng($avatar); imagepng($newavatar); imagedestroy($newavatar); ?> Czy istnieje parametr/komenda, który mogę zastosować, by funkcja warunkowa zwróciła wartości zgodnie z oczekiwaniami? Ten post edytował Gadzislaw007 29.08.2013, 09:50:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodatkowa podpowiedź poniżej, jak nie masz tej wartości to ktoś bezpośrednio wchodzi na ten obrazek lub ma coś zablokowane w przeglądarce/firewalu... dodatkowo możesz sobie informacje w sesji zapisywać...
$_SERVER['HTTP_REFERER'] The address of the page (if any) which referred the user agent to the current page. This is set by the user agent. Not all user agents will set this, and some provide the ability to modify HTTP_REFERER as a feature. In short, it cannot really be trusted. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 08:20 |