![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie z rana!
Ostatnio napotkałem taki problem - tworząc tabelę w php z pobraniem rekordów z bazy lokalnej (plików i katalogów) jest pewna opcja, że wyświetla mi miniaturę zdjęcia - żeby zdjęcie nie było rozbebeszone, a tabelka o jednakowej wysokości wiersza dałem
tyle że oczywiście INTERNET EXPLORER jako jedyna przeglądarka źle czyta taką opcję bo o ile height jest rzeczywiście 70, tak relatywny width ma może 1 piksel szerokości... Jest na to sposób? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 3 Dołączył: 31.01.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ja z kolei nauczyłem się tego przez podgląd kodów - zdarzyło się, że w kilku widziałem takie zastosowanie (co dla mnie jest logiczne) - więc z automatu i u mnie weszło to w krew, co się nierzadko zdarza - błędnie, ponieważ jak na załączonym obrazku widać im prostsze rozwiązania, tym lepsze (chociaż np tak na marginesie w IE jest tak, że jesli nie napiszesz "border=0" to wywali ci ramkę na wszystkim co się da - inne przeglądarki muszą mieć wpis - żeby go wykonać - w IE jest tak, że jesli wpisu nie ma / ustawienia - przeglądarka uważa ze opcja jest: "on" ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 01:17 |