![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 2 Dołączył: 26.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Bardzo chciałbym zacząć pisać coś w końcu w Symfony2. Borykam się jednak z wieloma problemami już na starcie. Zacznę od tego że pracuję na Windowsie 7 64-bit lub Windowsie 8 64-bit. Za każdym razem po zainstalowaniu czy to WAMPa, czy to XAMPPa mam problem ze skonfigurowaniem środowiska. Najczęściej z php_apc (czy jest to w ogóle konieczne? jak będzie pracowało Symfony2 bez php_apc?). Kiedy już jakimś cudem znajdę odpowiedni plik php_apc i poradzę sobie z php_intl, config.php pokazuje poprawną konfigurację - no więc do roboty! odpalam szczęśliwy ../web/app_dev.php/demo/ - no działa! odpalam ../web/app.php/demo/ - nie działa! pusta strona. wyłączam mod_rewrite, nagle oba działają. Restartuje apache, nagle znów nie działa app.php. Już nawet cache:clear nie pomaga. Mam dość, serdecznie dość. Powiedzcie mi proszę: jaki system zainstalować (oprócz linuxa), jaki pakiet (XAMPP, WAMP?), z jakimi wersjami PHP, Apache, z jaką wersją pliku APC, z jakim .NET w systemie. Oczekuję żeby za każdym razem bez problemu działały mi adresy ../web/app.php/ i ../web/app_dev.php/ a po włączeniu mod_rewrite, żebym mógł wchodzić na stronę przez adres ../web/. Po prostu chcę zacząć w końcu pisać, pomóżcie... (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Ten post edytował Barton 24.03.2013, 09:44:07 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest post nie związany z Symfony2 ani żadnym innym frameworkiem!
PHP 5.5 ma wbudowany opcache (Zend Optimizer+) więc APC w tej roli nie jest już potrzebny. Jeżeli chodzi o inne zastosowania APC to na githubie masz projekt APCu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 30 Dołączył: 14.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest post nie związany z Symfony2 ani żadnym innym frameworkiem! PHP 5.5 ma wbudowany opcache (Zend Optimizer+) więc APC w tej roli nie jest już potrzebny. Jeżeli chodzi o inne zastosowania APC to na githubie masz projekt APCu. Napisałem dlatego że strona konfiguracyjna symfony 2.3.3 mi pokazuje taki komunikat. Skoro php 5.5 ma opcache, to czemu mi symfony pokazuje inną informację? Pod jaką nazwą będzie zend optimizer plus? pobrałem go też, dałem odpowiedni wpis, a informacja w pliku konfiguracyjnym symfony nie zniknęła ;/ W php.ini dla najnowszej wersji xamppa- 1.8.3 jest zakomentowane: Kod zend_extension = "C:\xampp\php\ext\php_eaccelerator_ts.dll" Nawet po odkomentowaniu i zrestartowaniu strona konfiguracyjna symfony się nie zmienia, plik phpinfo również nie zawiera info o zmianie - w sumie nie ma się co dziwić - tego pliku nie ma. Zmieniłem zatem na: Kod zend_extension = "C:\xampp\php\ext\php_ZendOptimizerPlus.dll" oczywiście restart i widać zmianę w pliku phpinfo, ale: Kod Opcode Caching Disabled Optimization Enabled Startup Failed no value co i jak zatem zmienić żeby to było poprawne? Ten post edytował webmaniak 28.08.2013, 16:25:16 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 30.09.2025 - 20:57 |