![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam pytanie jaki serwer dedykowany polecacie, aby obsłużył do "150 osób online" grę przeglądarkowa 2d. Zapytania co 1s do mysql.
Ten post edytował kawus121 18.08.2013, 08:24:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 50 Dołączył: 2.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. nie napisałem, że transferu nie zużywam (każdy serwer zużywa transfer), też nie pisałem że serwer się kupuje (cały czas podkreślam wynajęcie), i serwer dedykowany nie vps itp.
2. pisze już trzeci raz, że w niektórych firmach transfer (czyli liczba przesyłanych danych na miesiąc) jest nielimitowana (odnosząc się do oferty ovh, w której kiedyś były limity 5TB a obecnie poza kimsufi nie ma tych limitów), ale prędkość połączenia itp. są limitowane, co wpływa na to, że i tak nie da się osiągnąć transferu powyżej prędkości połączenia karty... ale nie jest to 5TB/miesięcznie... tylko przy podstawowym serwerze gdzieś przynajmniej dwa razy tyle... w tym roku też ovh zrezygnowało z serwerów typowo bez ograniczeń czyli 1Gb/s brak limitu, ale po prostu wprowadziło opcję do wszystkich HG... Ten post edytował StrefaPi 19.08.2013, 13:00:35 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. nie napisałem, że transferu nie zużywam (każdy serwer zużywa transfer), też nie pisałem że serwer się kupuje (cały czas podkreślam wynajęcie), i serwer dedykowany nie vps itp. 2. pisze już trzeci raz, że w niektórych firmach transfer (czyli liczba przesyłanych danych na miesiąc) jest nielimitowana (odnosząc się do oferty ovh, w której kiedyś były limity 5TB a obecnie poza kimsufi nie ma tych limitów), ale prędkość połączenia itp. są limitowane, co wpływa na to, że i tak nie da się osiągnąć transferu powyżej prędkości połączenia karty... ale nie jest to 5TB/miesięcznie... tylko przy podstawowym serwerze gdzieś przynajmniej dwa razy tyle... w tym roku też ovh zrezygnowało z serwerów typowo bez ograniczeń czyli 1Gb/s brak limitu, ale po prostu wprowadziło opcję do wszystkich HG... Boże, chłopie co Ty za głupoty wypisujesz. Masz w ogóle o tym pojęcie? Transfer jest cholernie drogi, tym bardziej w Polsce. Wiem, bo mam znajomego, który prowadzi serwerownię we Wrocławiu. Tak jak pisali koledzy wyżej, jeżeli prowadzisz zwykły serwis, to raczej nie musisz się o niego martwić. Problem pojawia się w momencie odpalania gier i tym podobnych rzeczy. Jedyne rozsądne rozwiązanie to chmury. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 10:32 |