![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 125 Pomógł: 9 Dołączył: 25.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogarnąłem już PDO i używam statycznej zmiennej do połączenia się z bazą. Tutaj przykładowa klasa: https://gist.github.com/mprz/6cce0e6dd51e4796209c
Tworząc kilka klas niejako uzależniam je od klasy odpowiedzialnej za tworzenie połączenia. Czy to na pewno idealne rozwiązanie? Druga sprawa: gdzie inkludować ową klasę DB? W każdej z klas która jej używa, czy w programie, który korzysta z obu klas (tak robię obecnie)? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 1 Dołączył: 30.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@crozin Nie napisałem że nie możesz mieć kilku połączeń - przytoczyłem nawet błąd jaki może się z tym wiązać. Napisałem że nie potrzebujesz tworzyć kilku połączeń, zazwyczaj wystarczy jedno. Dlaczego singleton jest tu niby nie na miejscu? Przekazywanie takowego połączenia jest niepraktyczne. Czy zauwazyłeś aby tak zachwywało się Doctrine, Hibernate czy SQLAlchemy ? Całość można podciąnąć nawet wyżej, zazwyaczaj będziesz chciał mieć jedego entity managera na wątek.
Ten post edytował vincent vega 18.08.2013, 18:54:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:12 |