![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Postów: 0 Pomógł: Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam skrypt, który loguje sie (oparty o sesje) i gdy podasz dobrze haslo i login wyswietla ze jestes zalogowany, a gdy podasz nieprawidlowe dane to pokazuje sie nieprawidlowe dane. Natomiast w czym sęk? Chciałbym, aby po zalogowaniu (dajmy na to mam pliki admin-news.php czy inny) i chcialbym to zabezpieczyc, ze jezeli ktos sie nie zaloguje to nie bedzie mogl zobaczyc tego pliku Mam nadzieje ze prosto wytlumaczylem Wielkie dzieki za oferowana pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 560 Pomógł: 0 Dołączył: 15.07.2003 Skąd: Kwidzyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
logowanie masz na sesji taa i przechowujesz w nije jakies zminne np. $_SESSION['login']=1 co swiadczy o tym ze user jest zalogowany.
wiec przed wyswietleniem tych newsow sprawdzasz czy istnije zmienna sesyjna login i czy ma wertosc 1 if ($_SESSION['login']==1) to wtedy wyswietla to co chesz EDIT Cytat chcialbym to zabezpieczyc, ze jezeli ktos sie nie zaloguje to nie bedzie mogl zobaczyc tego pliku
chodzi ci zobaczenie pliku na serverze czy wyniku jego wykonania lub. ew. jego zawartosci?? bo to roznica |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 21:40 |