![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy ktoś z Was napotkał problemy związane z wykrywaniem MIME-TYPE korzystając z Symfony\Component\HttpFoundation\File\File::getMimeType()? Właśnie zrobiłem test na kilku rodzajach plików i wyszły mi bardzo dziwne wyniki: pliki/Kalimba.mp3 - application/octet-stream (powinno być: audio/mpeg) pliki/Aplikacja.docx - application/zip (powinno być: application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document) pliki/Wildlife.wmv - video/x-ms-asf (powinno być: video/x-ms-wmv) Rozszerzenia również są źle wykrywane i jestem niemal pewny że związane to jest z MIME TYPE. dla plików Desert.jpg, Oferta.pdf, Zrzut.png, lista.txt typy MIME i rozszerzenia wykrywane są poprawnie. Może ktoś z Was wie dlaczego tak się dzieje i jak sobie z tym poradzić? Walczę z tym już od rana, przeszukałem sieć bez skutecznie i powoli nie starcza mi na to sił... Będę mega wdzięczny za pomoc! Moje środowisko to: Ubuntu 12.04 PHP 5.5.1 Apache 2.4.6 Pozdrawiam, Maciek Ten post edytował macq 13.08.2013, 16:04:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 13:19 |