|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam!!!
To juz kolejny problem. Chodzi o baze mysql. Problem wyglada nastepujaco. Mam baze z artykulami czy jest sens robienia kolejnej kolumny do robienia skrotow danej tresci. Bo chce wyswietlac tresc w skrotach a pozniej po kliknieciu "wiecej" wyswietlilo mi caly artykul. Widzialem gdzies skrypt ktory skraca w locie text wyswietlany ale chodzi o projekt bazy czy aby niepotrzebnie nie zapychac jej mozna w locie to zrobic? Pytanie wtedy jak zrobic w przypadku bazy (id_news, tresc) po wyswietleniu skrotu wiadomosci do np dwoch zdan pozniej po kliknieciu wyswietlalo caly artykul. Bede ciekawy tego rozwiazania. dzieki z gory |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 168 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2004 Skąd: Suwalki/Poznan Ostrzeżenie: (10%)
|
no dobra mam teraz wyporcjonowany wynik
a teraz jak mam wyswietlic cala wiadomosc? bo wiadomosci na stronie chce wyswietlac 10 sztuk w skrotach wiec teraz jak zrobic aby dla kazdego skrotu byl wyswietlany odpowiedni link ? sorka moze to proste ale jakos nie mam pomyslu poza tym mam pomysl ze jesli ma byc obcinanie textu to nie ilosc znakow tylko np do znalezionej kropki oraz spacji czyli pozbyjemy sie ucietych wyrazow (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) (ale to juz tylko taka moja uwaga) |
|
|
|
miszqa Problem z wyswietlaniem danych z bazy 19.05.2004, 00:14:42
Spike Proponowałbym ci zastosowanie obcinania tekstu w l... 19.05.2004, 00:20:17
Spike pod artykułem robisz link
<?php
echo "<a h... 19.05.2004, 01:02:38
miszqa thx no tak myslenie sie wylaczylo wielkie dzieki
m... 19.05.2004, 01:05:42 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 29.12.2025 - 11:15 |