Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]upload filmow z sieci, pytanie merytoryczne
gitbejbe

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam

chcę dodac na swoją stronę dział filmików(mogli by je wrzucać użytkownicy podając tylko url do filmiku z popularnych portali). Standardowe rozwiązanie ze wstawianiem iframe to trochę kłopotliwy temat - bo gdy na stronie chciałbym wyświetlić np 20 pozycji, to zanim wszystkie by się załadowały w tych iframe to strona by trochę zmuliła. Pomyślałem więc, że dobrym rozwiązaniem będzie tego nie robić, a filmiki pobierać prosto z mojego serwera. Jakby to miało działać ? użytkownik standardowo wkleja do formularza link do filmiku, skrypt pobiera ten filmik ze wskazanego adresu i zapisuje na serwerze. Później taki filmik wyświetlałbym na stronie w jakimś plajerze html5/jquery. Wszystko fajnie, ale kłopotem stało się teraz to, że te filmiki najpierw trzeba pobrać aby je wyświetlić. Jesli na raz do ściągnięcia rzuci mi kilku/kilkunastu użytkowników to łącze strasznie zmuli i odbije się to na ogólnym działaniu strony.

Macie jakiś pomysł na najmniej bolesne rozwiązanie ?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
gitbejbe

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

no w sumie racja. Mam już klase do embedowania filmików z najpopularniejszych portali i to co mnie najbardziej irytuje to fakt, że np taki lifeleak ma okropnego playera. Chciałbym to ujednolicić do jednego odtwarzacza (np: video-js), ale nie wszystkie portale do sie do niego podpiąć (chyba tylko vimeo i youtube). Aż takim specem od js nie jestem aby rozbudowywać takie rzeczy o kolejne możliwości ; ) Po za tym, tez nie każdy poortal ma w swoim api obrazek do filmu.

tak czy siak wybiorę najlepsze i najbardziej optymalne rozwiązanie. Wiem, że ten pomysł, który podałeś jest zarazem najlepszy i najprostrzy, ale zalezy mi na tym plajerze. Kolejny + to to, że filmiki nigdy nie wygasną jeśli będą one na moim serwerze. A no i jeszcze dochodzi aspekt finansowy. Mógłbym sobie dodawać swoje reklamy do playera ; )

Ten post edytował gitbejbe 31.07.2013, 10:46:51
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 9.10.2025 - 23:41