![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Chciałbym Wam przedstawić serwis Podpisz.to umożliwiający podpisywanie umów całkowicie przez Internet. Podpisz.to jest alternatywą dla tradycyjnych metod zwierania umów na odległość, takich jak wysyłanie umów pocztą czy kurierem. Dzięki serwisowi można szybko i bezpiecznie podpisać umowę - wszystko bez wychodzenia z domu, potrzebujesz tylko komputera z dostępem do sieci Internet. Podpisanie umowy jest bardzo proste - wystarczy wczytać plik z treścią umowy i podać adres e-mail osoby, z którą chcesz ją podpisać. Następnie czekasz aż odbiorca ją podpisze. Gdy to zrobi składasz swój podpis, od tej chwili umowa jest wiążąca. Cały proces może trwać zaledwie kilka minut. Dlaczego warto skorzystać z Podpisz.to? - koszt wysłania umowy jest nawet 10 razy tańszy od wysyłki kurierskiej - weryfikacja użytkowników zapewni Ci pewność co do danych osobowych strony umowy - nie korzystasz z dodatkowego urządzenia certyfikującego Kilka zrzutów ekranu z panelu użytkownika (kliknij w miniaturę, aby przejść do galerii): (IMG:http://blog.podpisz.to/imgs/presentation/mini_all.png) Zapraszam do zapoznania się z serwisem Podpisz.to Każda krytyka i sugestia mile widziana. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Popraw mnie jeżeli się mylę, ale Wasza weryfikacja przelewem wygląda dokładnie tak, jak weryfikacja bankowa. Możecie poprosić mnie o dokonanie przelewu weryfikującego do Alior Sync (twierdząc, że tak mogę się u Was zweryfikować) i tym samym nie mając dostępu do mojego konta bankowego, można założyć nowy rachunek na moje dane. Bo przecież przelew weryfikujący wykonam ja, nie wy (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Ten sam patent z Allegro i innymi portalami umożliwiającymi weryfikację via dokonanie przelewu.
- podpisujesz umowę online przez serwis, który de facto do tego służy i zajmuje się tym, aby proces zawarcia umowy był prawomocny Przecież umowa tradycyjna również mi to umożliwia. Usta czy pisemna, absolutnie nie ma to znaczenia.- wszystkie Twoje umowy, dokumenty przechowywane są w chmurze - bez dodatkowych opłat To jest faktyczna różnica (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) .- bardzo łatwo znajdziesz umowy, które podpisałeś przez Podpisz.to -> w raz z dziennikiem zdarzeń, w tej samej formie, w której umowy zostały zawarte lub nie - dostajesz powiadomienia o statusach umów, którymi zarządzasz To jest akurat "korzyść" wtórna, która wynika wyłącznie z formy zawierania umowy. Dla mnie nie jest korzyścią, tylko częścią usability.- jeśli porównać Podpisz.to do fizycznej wysyłki dokumentów pocztą czy kurierem, proces zawarcia jest wiele krótszy, przystępniejszy i tańszy Wysyłka umowy to koszt rzędu kilku złotych. Opłacalność pojawia się przy dużej liczbie umów o niskiej wartości. Proces jest dużo krótszy o ile:- ta druga strona szybko się u Was zweryfikuje, - będzie potrafiła to zrobić..., - no i oczywiście zgodzi się na taką formę zawierania umowy. Jedynym plusem (przyjemniej obecnie) jest dla mnie możliwość zmiany postanowień umowy "online" w procesie jej podpisywania, bez konieczności odsyłania poprawionej papierologii. Chociaż nigdy nie bawiłam się w zmianę umowy ze względu na nagłe widzi mi się klienta. Poza tym i tak wszystkie zmiany "przechodzą" przez Prawnika. Ogólnie życzę powodzenia, chociaż w chwili obecnej zastosowanie wydaje się być niszowe (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 11:34 |