![]() |
![]() |
![]()
|
|
TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Alkochol, dragi, fajki - to normalne dla 70% nastolatków (zaliczam się).
Jest to dość niepokojące w jakim tempie to wzrasta lecz tak według was - co jest tego przyczyną ? Coś w końcu musi to powodować bo nic nie dzieje się od tak - w takie cuda niewierze. Wiem jaki jest ten świat, zmusił mnie do ucieczek w używki i inne niezdrowości, jednak ja się odratowałem i wycofałem - czasami tylko walne sobie piwko czy dwa. Dziwi mnie i wzbudza żal, mój kumpel. Jak go widze - zawsze najarany chaszem czy innym gówne. Współczuje naszemu społeczeństwu bo mało ludzi potrafi się wydostać... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 655 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Zagórz Ostrzeżenie: (80%) ![]() ![]() |
Cytat Alkochol, dragi, fajki - to normalne dla 70% nastolatków (zaliczam się).
NIE to nie jest normalne, to juz my nie umiemy rozrozniac co dobre a co zle, a po drugie czym sie do cholery jasnej chwalisz, zaliczasz sie to siedz cicho, a nie spiewaj wszystkim na okolo, ze to normalne , bo ja pije, cpam, pale, Cytat Przestań powtarzać te banały i odpowiedz mi na proste pytanie: jakie perspektywy, jaka pomoc? I nie chrzań mi tu o systemie, bo wszyscy żyjemy w tym systemie
Ponizej Ci odpowiem. Ludzie, a jak ma byc inaczej, jak kiedy nie wlacze TV, tylko o zle gadaja, na poczatku wiadomoscim tez same zle nowiny, ze ktos nacpany kogos zabil, ze jakas zadyma wybuchla, i to samo jest w gazetach, radiu. I juz do tego forum doszlo. Mlodzi ludzie kturzy to ogladaja biora to za przyklad i potem sami tak postepuja, to zjawisko sie rozszerza. Ale to nie tylko wina mediow, to wina nas wszystkich, bo co robimy gdy widzimy nastolatka z browarem, ktury pije, w centrum miasta (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) NIC ! a sa wyrazne przepisy kture zabraniaja picia w miejscach publichnych, pujde dalej, nawet policja na to nie reaguje. Ci mlodzi ludzie czyja sie bezkarni, i posuwaja sie coraz dalej, zaczelo sie od tegeo ze kogos uerzyli, nikt im nie zwrucil uwagi, potem juz kogos pobili, i znowu jak gdyby sie nic nie stalo, to wreszci taki czlowiek kogos zabije, bo pomysli "co mi zrobia??". Wystarczylo by egzekwowac te przepisy kture sa, wystarczylo by gdybysmy sami zaczeli od najdrobniejszych rzeczy, od tego ze ktos rysuje po murach, niszczy ogrudki przy blokach etc. I NIE MOWMY ZE JEST ZLE, TYLKO WEZMY SIE DO PRACY. NIE NARZEKAJMY, TYLKO ZACZNIJMY ZERO TOLERANCJI DLA WANDALIZMU ETC.!!! UCZYNMY TEN SWIAT GODNYM JEGO DZIECI !!! __________ spieszy mi sie i dlatego tylko tyle ;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.09.2025 - 16:43 |