![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem dotyczy strony www - małego CMS opartego o MVC.
Mam klasę warstwy model dla części aplikacji służącej do wyświetlania galerii oraz klasę warstwy model od strony administratora. Stworzyłem osobną klasę UploadFile i rozszerzyłem ją o klasę modelu galerii w części admin. Czy to dobre rozwiązanie? Czy lepiej to co jest w klasie UploadFIle umieścić w klasie modelu galerii administratora? Funkcjonalność części administracyjnej pokrywa się częściowo z funkcjonalnością części standardowej - wyświetlanie strony. Jak skorzystać z tych samych metod pobierania zdjęć w modelu administratorai i modelu służącego do wyświetlania zdjęć na stronie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki jest sens rozbijania tego na model dla użytkownika i osobny dla admina? Kontroler powinien odpowiadać za dostęp przez ACL do każdego komponentu modelu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki jest sens rozbijania tego na model dla użytkownika i osobny dla admina? Kontroler powinien odpowiadać za dostęp przez ACL do każdego komponentu modelu. (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sam zastanawiałem się nad organizacją struktury, szukałem po sieci i wypytywałem tutaj na forum. I oto efekt (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wydawało mi się to dość logiczne i przejrzyste, bo chyba łatwiej jest się odnaleźć/zorientować w strukturze, jeżeli mamy w katalogu admin rzeczy związane z panelem admina, niż gdyby wszystko zostało wrzucone do jednego katalogu? Byłbym bardzo wdzięczny gdybyś wypisał jak taka struktura powinna wyglądać i przy okazji odpowiedział na moje wątpliwość dotyczące organizacji klas/kodu wspólnego dla części admina i klienta. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:10 |