![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam taki problem ponieważ chcę stworzyć sobie przelicznik, np. wpisując kwotę w złotówkach aby przeliczała na grosze w locie tzn. wpisując kwotę ona od razu aby była w drugim polu. Stworzyłem sobie coś takiego ale nie za bardzo działa... Kod $(function(){
var price = $("input[name='price']"); var kwota = $("input[name='p24_kwota']"); price.change(function(){ var prices = price.val(); kwota.attr('value', prices * 10); }); } |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 9 Dołączył: 3.05.2009 Skąd: Wroc Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Do ustawiania wartosci uzywa sie VAL a nie ATTR 2) Pobrana wartosc przy pomocy VAL jest tekstem. Jesli chcesz na tym robic obliczenia to masz uzyc parseInt by otrzymac liczbe. Poprawiłem to tak, działać działa ale podejrzewam że można to zrobić jeszcze lepiej ;] Kod <input type="text" name="price" class="span2" placeholder="Kwota w złotych">
<input type="hidden" name="p24_kwota"> <script type="text/javascript"> $(function(){ var price = $("input[name='price']"); var kwota = $("input[name='p24_kwota']"); price.on("change", function(){ var prices = price.val(); kwota.val(prices * 100); }); }); </script> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 06:17 |