![]() |
![]() |
![]()
|
|
TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Alkochol, dragi, fajki - to normalne dla 70% nastolatków (zaliczam się).
Jest to dość niepokojące w jakim tempie to wzrasta lecz tak według was - co jest tego przyczyną ? Coś w końcu musi to powodować bo nic nie dzieje się od tak - w takie cuda niewierze. Wiem jaki jest ten świat, zmusił mnie do ucieczek w używki i inne niezdrowości, jednak ja się odratowałem i wycofałem - czasami tylko walne sobie piwko czy dwa. Dziwi mnie i wzbudza żal, mój kumpel. Jak go widze - zawsze najarany chaszem czy innym gówne. Współczuje naszemu społeczeństwu bo mało ludzi potrafi się wydostać... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jest to dość niepokojące w jakim tempie to wzrasta lecz tak według was - co jest tego przyczyną ?...
Wiem jaki jest ten świat, zmusił mnie do ucieczek w używki i inne niezdrowości... Nigdy nie szukaj przyczyny i usprawiedliwien swoich czy kogos czynow w tym co ich otacza. Przyczyny trzeba szukac w sobie. Swiat jest taki jakim go widzimy. Kazdy ma swoj wlasny swiat. Kazdy widzi go inaczej. To przez to jak myslisz ladujesz tam gdzie jestes. Cytat POwiem ci że ten świat nie daje nam perspektym na przyszłość, na to żeby się wybić - jak spróbujesz to wydymają cie bez mydła, nikt nie da ci szansy...
Swiat nie bedzie nic za Ciebie robil, ani pomagal Ci ani Cie pograzal. Lew nmie czeka na to aby mu antylopa zjawila sie na kolacje. Cytat Szacunek jest to poszanowanie kogoś, szanujemy ludzi którzy szanują nas. Niełatwo to wyjaśnić... Napewno nieszanuje się kogoś kto nas gnoji, szanujemy tych którzy zawsze nam pomoga
Nawet do wroga trzeba miec szacunek gdyz jego brak moze nas sporo kosztowac. Nie mozna stawiac sie ponad innych. Kazdy ma swoje zalety i wady. Cytat Ja juz w tym nie jestem, kiedys bylem i temat nie mialbyc typu 'najerzdrzamy na nich' tylko typu 'rozmawiamy skad to sie wzielo...
Z wyborow ludzi. Z tego, ze latwiej jest plynac z pradem niz podprad. Z tego, ze zyjemy zyciem innych i robimy wiele rzeczy pod nich. Nie umiemy mowic nie. Nie chemy sie wybijac gdyz boimy sie cudzych wizwisk. Boimy sie tego bo wiemy jak sami reagujemy. A reagujemy tak bo inni tez tak robia - czyli zamkniete kolo. Cytat On ich nienawidzi ale coz, taka jest kolejnosc tego swiata - zarabiasz i ci ukradna...
To nie swiat taki jest a ludzie w nim zyjacy. Gdybys umial sprzeciwic sie grupie, ktora chce kogos okrasc zmienil bys chociaz siebie. Idac na latwizne nic nei budujesz, a jedynie niszczysz. Swoja droga ciekaw jestem czy pomyslales jak ten facet moze sie czuc ? Moze przez was siedzi teraz cale dnei w domu ? Moze dostal lanie za to,z e ukradliscie mu komorke ? Dla was to bylo nic, a dla niego mogl by to byc koszmar. Znalem kiedys chlopaka, ktory popelnil samobujstwo dlatego bo bal sie przyznac ojcu, ze zostal okradziony... Zobacz jak wiele zalezy od Ciebie. Twoj swiat moze sie zmienic jezeli inaczej zaczyasz myslec, jezeli nie zgadzasz sie na to co robia inni. Ale do tego potrzeba odwagi. Cytat Jeżeli chcesz coś zdziałaś to gadanie na kij sie zda !
Trzeba stworzyć im perwspektywy a nie tworzyć blokady Blokday zostaly stworzone przez nic samych. To co sie dzialo np w Lodzi jeszcze bardziej je umacnia. Racja, ze dzisaiejsza mlodziez nie ma co robic ale to nei znaczy, ze ma dostawac wszystko na tacy. Za czasow podstawowki na pdoworku spedzalo sie wiele godzin. I nie na piciu czy wachaniu, a na organizowaniu roznych zabaw. W tamtych czasach nie bylo az tak duzo zajec jak teraz. Nie kazdy mial komputer. Mimo to umielismy sobie zorganizowac zajecie. Uzadzalismy nawet konkursy, podchody itp. i to my sami bez pomocy doroslych, bez pieniedzy etc. Reasumujac: to jak chcesz zyc zalezy od Ciebie nie od systemu czy swiata. Nie musisz godzic sie na wszystko co Ci mowia czy czego chca Cie nauczyc. Trzeba znac swoja wartosc. Trzeba umiec isc przez zycie w zgodzie ze soba. Oczywiscie kazdy popelnia i bedzie popelniac bledy ale trzeba umiec je naprawiac. "To co pograza czlowieka, to wcale nie upadek do wody, lecz pozostawanie pod nia" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 04:30 |