![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, niestety w moim projekcie muszę użyć rzeczy, której totalnie nie rozumiem i nienawidzę (IMG:style_emoticons/default/dostal.gif) czyli wyrażeń regularnych. Co prawda projekt jest w C++ ale to chyba jedno i to samo jeżeli chodzi o wyrażenie regularne. Mam takie cudo
I muszę z tych trzech tagów wybrać wartości liczbowe. Jak widać zmienia się tylko "id" taga oraz sama wartość w tagu którą chcę pozyskać. Próbowałem różnych kombinacji z grupowaniem ale nie działa to tak jak bym chciał... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Coś w tym stylu tylko zamiast tych [a-z] to musi być wyraz. Trochę faktycznie wprowadziłem w błąd bo gdyby to było sama jedna literka to nie byłoby takie trudne ale tu mam coś takiego bardziej.
czyli wieloliterowe słowa. Oczywiście próbowałem z grupowaniem (.+) a także z alternatywą (jeden|dwa|trzy) tyle że mi to nie działa. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 21:21 |