![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 54 Pomógł: 1 Dołączył: 29.03.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przestudiowałem sobie już istniejące tematy na ten temat i albo coś mi nie działało albo dotyczyło odwrotnej sytuacji czyli zwracało wolne pokoje w danym terminie. Do rzeczy: Tabela reservations: obj_id (id obiejktu/pokoju do rezerwacji), date_from (data od), date_to (data do) status (załóżmy, że zawsze 1),
Zapytanie zostało wygenerowane przez kod PHP (eloquent):
Niestety powyższy kod nie działa prawidłowo i w niektórych przypadkach zwraca wolny termin pomimo, że nie jest wolny. Bardzo proszę o pomoc w poprawieniu zapytania oraz odpowiedzenie na poniższe pytania: 1. Czy zmienne $date_to i $date_from mogą być zwykłymi stringami (2012-07-03)? 2. Czy właściwie ustawiłem typ kolumn date_from i date_to jako Date? PS. Jeżeli jest już na forum rozwiązanie to proszę o linka, mnie osobiście nie udało się znaleźć. Ten post edytował ze4lot 9.07.2013, 13:05:05 -------------------- ze4lot.pl
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 559 Pomógł: 93 Dołączył: 4.03.2008 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Masz złe warunki, to źle wybiera
$date_from <= date_to and $date_from >= date_from and $date_to >= date_from and $date_to <= date_to -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:35 |