![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 311 Pomógł: 25 Dołączył: 29.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam nie widziałem żadnego odpowiedniego działu i nie wiem czy dobrze napisalem jeżeli nie to prosze o przeniesienie tego tematu. mam problem z komputerem otóż zformatowałem komputer i po sformatowaniu nie miałem żadnej sieci w połączeniu sieciowym i dołałem urządzenie przez panel -> dodaj sprzet. zainstalowało mi go tylko nie chce się podłączyc pod internet. nie chce pobrac ip z routera. router został już zrestartowany i nic mam podpięty pod router inne komputery i normalnie działa tylko na tym jednym nie chce działac. prosze o pomoc z góry dzieki.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 034 Pomógł: 366 Dołączył: 24.05.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z tego co widzę to dell niby tam jakieś sterowniki oferuje http://www.dell.com/support/drivers/us/en/...ct/optiplex-745 ale skoro wykrywa kartę to zakłamany że są zainstalowane... z screen`a by wynikało że router nie przydzielił Ci IP, pozostaje pytanie dlaczego... być może problem nie tkwi tu tylko po stronie routera, ponieważ trudno stwierdzić jaka jest jego konfiguracja, być może przydziela on tylko określonym mac adresom lub skończyła się pula do podziału... spróbuj wpisać na tym komputerze ip routera, wtedy zobaczymy czy wgl jest możliwe nawiązanie połączenia z nim...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 10:35 |