![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pewien problem z osobą wdrażającą grafikę do sklepu www. Sam projekt był dosyć skomplikowany. Jednak wykonawca po dłuższych i mozolnych pracach w końcu uporał się z wdrożeniem. Nie mniej jednak po wdrożeniu grafiki okazuje się, że sklep nie może być aktualizowany ponieważ pliki sklepu zostały zmodyfikowane. Wykonawca twierdzi, ze w inny sposób nie można było wdrożyć tak skomplikowanej grafiki. Twierdzi, że zwykle tak się dzieje przy wdrażaniu skomplikowanych grafik i jest to normalne. Myślę jednak, ze powinien o tym fakcie poinformować przed rozpoczęciem prac. Mieliście taką sytuację kiedyś? Może to ja o czymś nie wiem, albo wykonawca chce się wymigać od odpowiedzialności... Proszę o opinię... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 9 Dołączył: 3.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiadomo jaka jest architektura sklepu - czy można było pominąć, czy nie. Jak brzmiała umowa?
Jakie zmiany wprowadza aktualizacja? Jak dawno temu praca została wykonana? Przecież mogę kogoś ścigać że moja skórka do phpBB2 nie działa na phpBB3. Podsumowując: jako wykonawca poinformowałbym klienta na wstępie o zakresie prac, jeśli zmiany nie obejmowały tylko grafiki, ale również stworzenie dodatkowych modułów. Konserwacja techniczna też kosztuje, najlepiej zlecić to komuś - oszczędzanie. Jako klient masz prawo być niezadowolony, dalsze kroki wskazują postanowienia oraz forma umowy (zlecenie - starania, dzieło - efekt). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 09:23 |