![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki kod mysql:
Tak naprawdę to nie chce mi stworzyć tabeli: CREATE TABLE `ended` ( `item` varchar(16) COLLATE utf8_polish_ci NOT NULL, `it-name` varchar(128) CHARACTER SET ucs2 COLLATE ucs2_polish_ci NOT NULL, UNIQUE KEY `item` (`item`) ) Co robię nie tak, czy ktoś może mi pomóc ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Właśnie używam pgadmina, tylko on jest jakiś dziwny, jak chce wpisać zapytanie sql to on do wszystkiego dodaje mi Selecta, czyli jak wpisuje CREATE TABLE ended to wywala mi:
Błąd SQL: ERROR: syntax error at or near "CREATE" LINE 1: SELECT COUNT(*) AS total FROM (CREATE TABLE ended ( ^ W poleceniu: SELECT COUNT(*) AS total FROM (CREATE TABLE ended ( item char(16) NOT NULL, it_name char(128) NOT NULL)) AS sub Jak zrobić, żeby tego nie dodawał ? W tym momencie obchodzę to zapisując kod sql do pliku i wczytując go w pgadminie, ale to uciążliwe jest... PS Co znaczy ta część:
Czy bez tego się nie obejdzie ? Ten post edytował yafu 24.06.2013, 11:41:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 04:19 |