![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
załóżmy że: posiadam bardzo dobry (pojęcie względne, lecz w moim przekonaniu idealny) pomysł na stworzenie serwisu, który w mojej ocenie marketingowca ma 95% szanse powodzenia i na zarobienie sporej kwoty - nie w sposób jednorazowy a ciągły - mniejsza o to - kwot nie będę wymieniał bo i tak nie ma to sensu - załóżmy że tak jest. zakładamy dalej że: mogę zapewnić wsparcie prawne, marketingowe i pełną obsługę projektu oraz mam wspomnianą ideę, ale moja podstawowa znajomość projektowania stron i liźnięcie spory czas temu języka php nie pozwala mi na techniczne zrealizowanie projektu. Pytanie: W jaki sposób nawiązać współpracę z osobą, która będzie w stanie wykonać ten projekt zapewniając sobie współpracę z tą osobą oferując nawet po 50% zysków nie będąc przy tym wyje****m w kosmos w sensie (tak jak to polaczki potrafią) - poznałem pomysł więc zrealizuję go sam. Jeżeli ktoś jest w stanie sensownie wypowiedzieć się w temacie to zapraszam do dyskusji. Piotrek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up, chyba źle rozumujesz odnośnie tych klauzul.
Informacja nie jest poufna jeśli jest do niej swobodny dostęp, bądź dostęp do niej mają specjaliści z danej dziedziny. Znaczy to tyle, że jeśli informacją poufną był "pomysł" to po upublicznieniu tego poymsł (np. strony www czy gry mmorpg), informacja ta już nie jest poufna. Innym przykładem może być fakt zastosowania jakiejś technologii, np. .NET. Jeśli z łatwością specjalista w danej dziedzinie może stwierdzić, że strona oparta jest na platformie .NET, albo do komunikacji stosowany jest protokół SOAP, to także nie jest to informacja poufna. Dobra NDA powinna precyzyjnie określać co jest uważane za informację poufną, jakie są kary oraz możliwy sposób ujawnienia, np. po jakimś czasie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 23:51 |