![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 1 Dołączył: 12.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Dzisiaj chciałem sobie zainstalować paginatora. Oczywiście, jak mam użyć composera to mi przechodzą ciarki... czy znów mi nie usunie plików i nie zniszczy mojej pracy. Po raz kolejny to się stało... bo nagle composer sobie w połowie stanął i klapa nie ściągnie. Zawsze wtedy ratowałem się stawianiem projektu od nowa i przerzucaniem kontrolerów/widoków i entity. Dzisiaj powiedziałem dosyć. Framework ma ułatwiać, a nie utrudniać pracę => a jak na razie cały czas pod górkę. Wyskakuje coś związanego z sll. Wamp dobrze skonfigurowany: - apache ssl module => zainstalowałem - php exentson opensll.dll => jest w phpinfo() Śmieszny mnie to, bo w systemie który piszę, nie leci mi nic po SSL , no ale dobra... Dziwne jest też to, że jak do tej pory ściągałem biblioteki przy wyłączonym APACHE, bo przecież... co ma Apach do Composera? NIC (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Kojarzy ktoś co mogę zrobić aby mi to ściągło, bo już pomysłów mi brakuje, jak mam przekonfigurować system aby composer mi to ściągnął. Może jakoś ręcznie mogę bez composera to robić? (IMG:http://projekt.vipserv.org/php/sll.png) Proszę o pomoc. Ten post edytował basso 11.06.2013, 22:28:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Coś niebywałego ile trzeba przygotować środowiska aby ten framework raczył wykonywać... no ludzie........ to są najprostsze rzeczy... toż to paginacja w ZEND czy Kohana (czy YII) bo pisałem to jest new Pagination () => TYLE . Zajeżdża mi to straszną amatorką kurde... takie niedopracowane to. Co ruch to wiecznie trzeba jakieś dywany dookoła ścielić bo framework sobie nie radzi. Nie mam zamiaru kurde pół systemu do góry nogami stawiać... bo od 7 lat programuje i 1 raz się osobiście z czymś takim spotykam ... Hehe, dobre sobie. Symfony2 zajeżdża Ci amatorką? Strach pomyśleć jak powinno się Ciebie nazwać. Rozszerzenie openssl nie jest zainstalowane/włączone skoro nie ma go na liście. Skoro nie potrafisz tego zrobić nie zrzucaj winy na innych. Problem prawdopodobnie leży w Twoim nie czytaniu postów, są (prawdopodobnie są) dwa pliki konfiguracyjne. Tylko po co czytać cokolwiek lepiej chwalić się 7 letnim programowaniem z którego nic nie wynika, no chyba że amatorszczyzna. Symfony2 nie posiada paginacji, nie posiada obsługi baz danych i nie posiada wielu innych rzeczy. Wykorzystuje w tym celu inne biblioteki (zewnętrzne). To z ich instalacją masz problemy, a przez swoją niedbałość aż tak duże. Nie wiem czy wiesz ale możesz też przeprowadzać ręczną instalację jeśli uważasz, że tak jest bardziej profesjonalnie, a wszelkie menedżery pakietów to amatorszczyzna. Skoro nie masz zamiaru stawiać pół systemu do góry nogami (tylko po co skoro należy dodać jedną linijkę w odpowiednim pliku), skoro inne frameworki robią to w kilku znakach, skoro to amatorka (a Ty już przecież programujesz 7 lat i nie potrafisz włączyć jednego rozszerzenia) to dlaczego korzystasz z Symfony2? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 02:16 |