![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przedstawiam Wam dziś klasę widoku - jest to alternatywa dla systemów szablonów. Dzięki tej klasie możecie łatwo oddzielić logikę aplikacji od jest wyglądu.
Opis i przykłady użycia znajduje się tu: http://nospor.pl/klasa-widoku.html Download (klasa wraz z przykładową aplikacją): http://nospor.pl/download/idfolder/31/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
@dipter
ad1) Mi pasuje tak. ad2) Pewnie masz rację. Wycinałem tę klasę z własnego systemu i tak mi zostało ad3) No zgadza się, nie ma psr ad4) Nie widzę problemu byś sobie dodał jeśli potrzebujesz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @Crozin ad1) Nie ma psr, nie ma composera. Brak publicznego repo? Jest download - ściągasz - masz. Naprawdę nie wiem jaki tu problem ad2) Nie rozumiem ad3) Co tu jest utrudniane? ad4) A co wg. Ciebie będzie alternatywą na przypisywanie zmiennych, tablic i obiektów? Dla mnie to jest najprostrzy i najlepszy sposób. Masz inny - chętnie wysłucham ad5) Wiedziałem że znajdą się fanatycy wyjątków i już pierwszy jest (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) NIe używam wyjątków gdy nie widzę potrzeby. Brak zdefiniowanej zmiennej, do której ktoś się próbuje odwołać nie jest dla mnie żadną sytuacją wyjątkową, szczególnie w kontekście całego php, gdzie to również nie jest jakimś specjalnym problemem. ad6) Nigdy nie miałem potrzeby jakoś bardziej coś escapować. htmlspecialchars w 95% przypadkach wystarcza i dlatego dodałem tylko to. Jeśli ktoś ma specjalne potrzeby, nie widzę by dodał swoje escapy. ad7) Przyzwyczajenie ps: w jakieś psr i inne wynalazki będę się bawić, gdy php 5.3 będzie popularne i wszędzie. Póki oszczędzam sobie i innym problemów. Zaś ci co korzystają nagminnie z autoloaderów naprawdę nie widzę problemu, by sobie jedną klasę zaincludowali po staremu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 13:50 |