![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
załóżmy że: posiadam bardzo dobry (pojęcie względne, lecz w moim przekonaniu idealny) pomysł na stworzenie serwisu, który w mojej ocenie marketingowca ma 95% szanse powodzenia i na zarobienie sporej kwoty - nie w sposób jednorazowy a ciągły - mniejsza o to - kwot nie będę wymieniał bo i tak nie ma to sensu - załóżmy że tak jest. zakładamy dalej że: mogę zapewnić wsparcie prawne, marketingowe i pełną obsługę projektu oraz mam wspomnianą ideę, ale moja podstawowa znajomość projektowania stron i liźnięcie spory czas temu języka php nie pozwala mi na techniczne zrealizowanie projektu. Pytanie: W jaki sposób nawiązać współpracę z osobą, która będzie w stanie wykonać ten projekt zapewniając sobie współpracę z tą osobą oferując nawet po 50% zysków nie będąc przy tym wyje****m w kosmos w sensie (tak jak to polaczki potrafią) - poznałem pomysł więc zrealizuję go sam. Jeżeli ktoś jest w stanie sensownie wypowiedzieć się w temacie to zapraszam do dyskusji. Piotrek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Z tym polaczkiem fakt może trochę przesada bo równie dobrze może Cię ktoś w USA wyrolować tak jak to pokazuje The Social Network, ale mniejsza z tym. Jeśli jest pomysł i czas to jak ktoś wcześniej wspomniał trzeba go tylko i wyłącznie realizować bo masz fifty fifty jak się uda to masz sukces, a jak nie to masz nic czyli tak jakbyś tego nie robił. Wychodzi na to że mądrzej wyjdzie się jak zacznie się prace nad projektem. Z tego co piszesz to masz pomysł, ale nie wiesz jak go spełnić. Jeśli potrafisz trochę programować to postaw wersję strony tak jak to umiesz a dopiero potem dobierz ludzi, którzy zaczną obracać w coś bardziej atrakcyjnego. Jeśli chodzi o finanse to widziałem że banki mają dla takich ludzi jak ty dobre układy między innymi dają Ci pieniądze na start, a oddajesz już jak firma istnieje i procent jest brany pod względem dochodu tej firmy. Ktoś tu napisał że ponoć każdy pomysł jest już gdzieś realizowany. Bzdura. Wystarczy popatrzeć na nowe projekty typu Spotify, Facebook itp. Jeśli jesteś pewien że ten projekt ma przyszłość to rób wszystko aby powstał. Pozdrawiam.
Dziękuję. Wzajemnie. Ręce opadają !*! . Dla Ciebie 7 cyfrowa kwota to magia oraz podejście że ktoś gada o dużej kasie i wielkim pomyśle to śmiech prowadzi tylko że jesteś zwykłym programistą w jakiejś firmie zamiast być CEO i klikasz do emerytury. I tak myśli 99% jak nie 100% programistów przez co nie ma polskiego projektu na większą skalę niż jeden kraj. To że twoje życie ogranicza się do 8 godzin pracy i oglądaniu meczu przez co uważasz to za spełnienie się w życiu i życiu w raju nie znaczy że masz teraz każdemu podcinać skrzydła i pisać takie bzdety. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 298 Pomógł: 447 Dołączył: 16.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ręce opadają !*! . Dla Ciebie 7 cyfrowa kwota to magia oraz podejście że ktoś gada o dużej kasie i wielkim pomyśle to śmiech prowadzi tylko że jesteś zwykłym programistą w jakiejś firmie zamiast być CEO i klikasz do emerytury. I tak myśli 99% jak nie 100% programistów przez co nie ma polskiego projektu na większą skalę niż jeden kraj. To że twoje życie ogranicza się do 8 godzin pracy i oglądaniu meczu przez co uważasz to za spełnienie się w życiu i życiu w raju nie znaczy że masz teraz każdemu podcinać skrzydła i pisać takie bzdety. Pozdrawiam. Wszyscy ze starej gwardii, tu na forum, mają minimum 10 milionów w złocie i platynie, bo przecież jest to banalne, a wszyscy zaczynaliśmy od "mam pomysł na XYZ, jest łatwy to realizacji i dużo warty". Nie oglądam meczów, ale stadion narodowy kupiłem w kwietniu, bo bardzo podobał mi wie efekt wodospadu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 17:51 |