![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 13.05.2002 Skąd: Sanok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam następujący problem. mam w danym katalogu 100 plików txt o nazwach od 1 do 100 czyli 1.txt 2.txt itd. W każdym z tych plików jest jakaś wartość (jakaś liczba) Jak zrobić zeby skrypt pobierał dane wartości z plików sortował je od największej do najmniejszej i wyświetlał tylko 10 największych wartości. Ale żeby wyświetlał to w ten sposób.
plik nr. 1 = 45 plik nr. 7 = 42 plik nr. 99 = 40 plik nr. 30 = 22 itd. Bardzo prosze o pomoc !!! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 436 Pomógł: 6 Dołączył: 8.11.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:a580e67164]
<?php $dir = "./dir"; // katalog w ktorym sa te pliki $file_data = array(); if( !( $d = opendir( $dir ) ) ) { die( "Nie mogę otworzyc katalogu" ); } while( $txt = readdir( $d ) ) { if( $txt != "." && $txt != ".." ) { $file_open = file( $dir."/".$txt ); $file = explode( ".txt", $txt ); $file = $file[0]; $file_open = $file_open[0]; $file_data[$file] = $file_open; } } closedir( $d ); arsort( $file_data ); foreach( $file_data as $key => $value ) { if( $i != 10 ) { echo "Plik nr. <b>$key</b> = <b>$value</b><br>"; $i++; } } ?> [/php:1:a580e67164] Mam nadzieję, że o to Ci chodziło. Nie wiem czy można to zrobić w szybszy sposób, ale ja to zrobilem tak. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:50 |