![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu: Mam jeden plik form.html z formularzem. Chcę dodać coś co by dało mi taki efekt że po kliknięciu przycisku nr1 formularz jest wysłany do pliku 1.php a po kliknięciu przycisku nr2 do pliku 2.php Oczywiście podany przeze mnie kod nie działa (pewnie nie można zagnieżdżać php wewnątrz <form>). Przeczytałem na ten moment chyba ok 20 różnych tematów na różnych forach ale nie mogę znaleźć rozwiązania.
No ale to nie działa niestety! Jedno co mi działa to: ale niestety po "cofnięciu" sie do formularza jest on pusty a mi zależy żeby dane pozostały!! no bo ja zawsze bede najpierw generował raport nr1 (po kliknięciu przycisku nr1 i bede się cofał żeby wygenerować raport nr2 (po kliknięciu przyciksu nr 2) Najczęstsze porady zawierają i pewnie to jest coś bardzo blisko tego co potrzebuję ale moja zerowa wiedza sprawia że nie potrafię tego zastosować:
Ten post edytował pela222 17.04.2013, 22:39:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 85 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tym uczysz się to chyba trochę na wyrost...to rozwiązanie z wykorzystaniem js znalazłem w necie i sam podałem już 1,5 miesiąca temu, ale tak jak wtedy, tak dziś nie potrawię sprawić żeby form.php (czyli mój podstawowy formularz z danymi osobowymi) był wypełniony po powrocie do niego (no potrafię w IE bo przegladarka pamięta:) ).
Chyba nie rozumiem...więc... mam http://www.polskibroker.ie/statement/test/form.php a na dole Przycisk PL i ENG. form.php wyglada następująco: no i dane trafiają do pliku form1.php po wciśnieciu przycisku submit ENG a do form1pl.php po wciśnieciu submit PL. Jak zmodyfikować plik form.php a jak form1.php/from1pl.php aby po cofnięciu się do form.php pamiętał wpisaną zawartość pola 'name' oraz wybraną wartość pola 'type'? Przyjmijmy że plik form1.php ma następujący wyglad: a form1pl.php wyglada analogicznie tylko jest tłumaczeniem. Czy możesz mi na tych kodach pokazać jak mam zastosować to o czym pisałeś? Dzięki. Proszę zwróć uwagę że w IE działa to tak jak chcę żeby było w chrome (wieć może jakoś to do cache wysłąć w chrome wystarczy?) Ten post edytował pela222 7.06.2013, 19:39:20 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 15:48 |